13

    De Theorie van

Complexe Functies


Auteur R.A. Kortram
Onderwerpen Analyse
  
Bedoeld voor Studenten wiskunde, informatica, leraren VWO en HBO.
Ingangsniveau Eén jaar basiskennis van de Analyse.
  
Uitgave 3e druk, 2003.
ISBN 978-90-5041-017-5
 176 pagina's
Prijs € 27,00

De theorie van de complexe functies is niet voor beotiërs, het is een tak van de wiskunde met een lange en fraaie traditie. Bovendien speelt de theorie een belangrijke rol in uiteenlopende toepassingsgebieden als bijvoorbeeld de golftheorie in de natuurkunde, de stromingsleer en de elektrotechniek.

Dit boek begint met het basismateriaal, de complexe getallen, en behandelt dan differentieerbaarheid, machtreeksen en contourintegralen. Hierna volgen de integraalstellingen van Cauchy met enkele toepassingen, het maximumprincipe, de residuenstelling, de homotopiestelling en de afbeeldingsstelling van Riemann. Voorts wordt aandacht besteed aan de benaderingsstelling van Runge en speciale onderwerpen als analytische voortzetting en nulpunten van gehele functies.

Aan de tekst is bij elk onderdeel een groot aantal vraagstukken toegevoegd.

 Inhoudsopgave
1. De fundamenten3. Speciale onderwerpen
2. De theorie der complexe functies

Dr. R.A. Kortram werd in 1944 geboren te Paramaribo, Suriname. Hij studeerde te Leiden en promoveerde aldaar in 1971 bij C. Visser. Vanaf 1970 is hij werkzaam aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen, tegenwoordig als universitair hoofddocent. In het jaar 1973-1974 verbleef hij aan de universiteit van Helsinki en daarna nog enkele malen voor korte tijd. Zijn publicaties liggen op het terrein van de potentiaaltheorie en de theorie van de complexe functies.

Dr. Kortram is getrouwd en heeft één dochter.

 Van deze auteur verscheen ook
  • Analyse (R.A. Kortram, A. van Rooij)

    Laatst bijgewerkt: maandag 24 februari 2014.

  •